Almanya’da Yeni Bir Yaşam

Almanya’da Yeni Bir Yaşam

Çalışma İçin Seçilecek Ülke

 

Avrupa’ya gitmek özellik ile gençlerin hayalinde olan bir durumdur. Almanya’da en çok tercih edilen ülkelerden biri olarak yer almaktadır. Bu açıdan Almanya’ya yerleşme amacı ile gidenlerin karşısına oturma ve çalışma izni şartı çıkmaktadır. Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşlarından gelip Almanya’ya yerleşmek isteyenler için oturma ve çalışma izni almak daha kolay olmaktadır. Diğer ülkelerden gelenleri ise detaylı bir inceleme yaptıktan sonra duruma göre hareket edilmektedir. Almanya oturum ve çalışma izni almak için böyle bir şart sunmaktadır.

 

Almanya’da Olmak

 

Almanya, ekonomi yönünden dünyadaki en zengin ülkeler arasında yer almaktadır. Gayet adil bir yönetim bulunan ülkede hükümet vatandaşların haklarını korumayı kendine hedef olarak belirlemiş bulunmaktadır. Gelişen ekonomisi ile birlikte işsizlikte o nispette minimum seviyelere doğru indirilmektedir. Çalışan ya da çalışmayan herkes sigortalı kapsamında yer almaktadır. Bu açıdan sağlığa önem veren Alman hükümeti kimsenin bu konuda mağdur olmamasını sağlamak için çalışmaktadır. Özellik Alman turizmi çok yaygın bir hal almaktadır. Yüksekokul noktasında ilk tercih edilen alanlardan biri olmaktadır. Turistik gezi açısından ülke birden çok doğal ve yapay güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Ama geziye başlamadan önce gidilecek yerlerin önceden belirlenmesi daha uygun olmaktadır.

Oturma ve Çalışma İzni

 

Almanya’da yerleşik kalma açısında oturma ve çalışma izni gereklilik arz etmektedir. Bu izinler içinde bazı şartlar yer almaktadır. Almanya oturum izni nasıl alınır, sorusu başlığı altında 2 husus ortaya çıkmaktadır. Süreli oturum izni ve süresiz yerleşme izni olmak üzere oturum izni olarak 2 şekil ortaya çıkmaktadır. Almanya hükümeti genellikle oturum izinlerini ilk başta süreli olarak vermektedir. Genellikle iznin nasıl bağlı olduğu ile alakalı olarak iznin alınma süresi daha kısa olmaktadır.

 

Almanya çalışma izni nasıl alınır? Eğer oturma izni kendi içinde çalışmayı da kapsıyorsa çalışma izni alınması da gerekmektedir. Yabancılar dairesinden çalışan kişi doğrultusunda çalışma izninin çıkmasına dair onay gelir ise bu izinde alınmış olmaktadır. Fakat bu oturum ve çalışma izinlerinin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra tam olarak yerleşme izni de verilmektedir.

About The Author

Leave Comment